tisdag 4 augusti 2015

Nya bumlingar utanför Lerum!

Då var det återigen dags. Nytt utanför Lerum och idag kände Peter och jag på problemen för första gången. Vasst, lagom högt och häftiga linjer. The place to be just nu!
Fotona är tagna med GoPro Hero 4.

Lifestyle

Projekt

Projekt

7 kommentarer:

 1. Är det de två blocken i Härskogen? De är tydligen klättrade för 8-10 år sedan men jag vet inte namn eller grader. Borde röjas lite omkring dem, förr såg man dem från vägen. Kanske borde in på GBO.

  SvaraRadera
 2. Jo de ligger i Härskogen. Vet du vem som klättrat där så man vet vad som är gjort och ogjort? Vore kul att veta så vi slipper diskussioner som kring Klovesten i Jonsered. Det vi har gjort har vi reggat på 27crags och låter det stå så till annat kommer fram.

  SvaraRadera
 3. Man kan ju låta FA vara okänd, sånt är ändå inte viktigt tycker jag, och så slipper man diskussioner. Man kan nämna i en kommentar att man hittat och borstat blocket men att man inte vet historiken. Grejen med 27crags och GBO är ju att folk ska kunna klättra fina stenar, inte få sitt namn i historieböckerna. Jag borde kanske själv ha reggat stenen på GBO men det känns fint ibland att en sten bara är en sten. Kanske var det lite därför som de tidigare bestigarna inte heller rapporterat in den. Överlag känns det som att folk har varit på de allra flesta ställen redan kring Göteborg, jag blir i stort sett alltid förvånad att höra att stenar jag hittat redan är kända av veteranerna. Sen att det inte alltid rapporterats in är svinn man får räkna med.

  SvaraRadera
 4. Jag googlade lite efter en bloggkommentar om blocken ifråga: http://sendit-jimbob.blogspot.se/2008/05/en-skning-p-flyttblock-grotta-block-mm.html

  Se Brännströms kommentar från 2008. Sju linjer gjorda, dvs antagligen de flesta. Men slabben på det bortre blogget är jag nyfiken på om nån gjort.

  SvaraRadera
 5. Gott! Då klättrar vi och sätter namnförslag och gradförslag och rapporterar in. Tyvärr använder jag inte gbo så det hamnar på 27crags. Diskussionen förra året om klovesten gjorde att jag tappade det på gbo.

  SvaraRadera
 6. Nåväl, gör som du vill, men diskussionen om Klovesten tyckte jag visade ganska tydligt att det är vanskligt att göra anspråk på FA etc. Att ge namn- och gradförslag är bra, men just FA (som det ofta blir tjafs om, t ex i Gärdsås för några år sen) blir ofta en sammanblandning mellan "först att klättra" och "hittat och borstat". Jag tycker att de som hittar och borstar ska ha cred, oavsett om de var först eller ej, men FA är en annan sak. Men kul att du scoutar! Jag var lite sugen på de andra blocken i Härskogen men har inte hunnit kolla in dem.

  SvaraRadera
 7. Jag visar gärna runt på det jag hittat! Både Peter och jag scouter, borstar och visar upp det vi hittat för vi tycker det förtjänar trafik. Minns att du vid tillfälle var intresserad av slabbväggarna utanför Gråbo. Häng på så ska du få se några saftiga väggar i det området ;-) Lättast är att maila mig sedan på rapakko@junis.org

  SvaraRadera