onsdag 10 augusti 2011

Välkommen till Lyckan, Fågelfors

Välkommen till "Lyckan" i Fågelfors

Måndag och tisdag har varit 2 utav de bästa klätterdagarn under hela 2011 för min del. Pär, Ted och jag drog till ett område som kallas "Lyckan" för att finna just lyckan bland blocken. Området fann jag för ca 2 år sedan och har sedan dess prata friskt om det och äntligen blev det slag i sak att åka dit. Månndagen började med en stunds scoutande och Ted fick nåt slags lyckorus och typ började tugga fragma. Pär började röka kantareller...allt detta av lycka då vi fann hur mycket block som helst. Det tog aldrig slut, men till slut var vi igång med borstarna. Under dagarna borstade vi fram 3-4 block helt fria från mossa och vi gjorde sammanlagt 14 problem. Området har idag 18 problem gjorda.

Pratade med markägaren och de tycker det är jätteroligt att vi är där och klättrar, men området är stängt mellan 16 aug till 31 jan pga av jaktsäsong. Området kan alltså klättras halva vintern, vår och sommar.

Klippkvalitén är toppen. Inget fras, knappt inget löst som flyger och grym friktion. "Lyckan" är väl värt alla besök i framtiden!

Mer info om området kommer att komma på 27crags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar