onsdag 31 juli 2013

Roadtrip till Oslo!

Grym tältplats!
Tisdagen var en dag full av förväntan. Solen sken och bilen var packad för att styras mot Oslo och bouldra! Jocke och Alli var mitt resesällskap och förväntan var stor där också. Efter att haft kontakt med lokala klättrare så hade vi fått några områden och linjer rekommenderade.
Deppigt!
Väl i Strömstad, där mat och kaffe var införskaffat, var vi redo att passera gränsen. Alli hade även hon fått hoppa ur bilen och njuta av solskenet!
Efter att kört över gränsen och kört ca 3 minuter, då öppnade sig himlen! Och det verkade som det aldrig ville ta slut. Ett helt oväntat regnväder för mig, Jocke, Alli, SMHI och YR!

Väl i Oslo passade vi på, trots regn, att kolla igenom området med väggar och block som vi ville klättra på. Motto under denna rekning blev "Du har väl inte bråttom" då vi inte hade någon annan plan än att klättra i Oslo. Väggar och boulders var relativt lätt att finna, när vi listat ut att 75% av alla boulders slutade i halshöjd på mig. Så den som tycker att jag borstar bonzai bör inte åka till Oslo och bouldra.
Området i sig...nje..det imponerade inte då det kanske fanns en linje värd att göra.
Visst smakar kaffe bättre när man är ute?
Regnet slutade till slut och vi hamnade vid ett naturreservat och åt soppa, kollade på fåglar, drack kaffe (massor av kaffe). Vi gick runt naturreservatet som var större än vi trodde och väl efter det, startade världens åskväder med riktigt maffiga blixtar.
Alli väntar på att få smaka den
fantastiskt goda Grönsakssoppan!
Efter åskvädret åkte vi för att reka morgondagens området. Tydligen heter många vägar likadant i Oslo och GPSen lyckades på något sätt dra oss till Holmenkollen...inte riktig rätt alltså.
Men efter många vilseåkande fann vi rätt och tältplatsen var super!
Frukost!
(Jockes frukost...jag åt mackor med skinkost)
Efter att vaknat upp till en skällande hund (inte Alli) så var det frukost på parkeringen. Normännen körde förbi och undrar vad de tokiga svenskarna höll på med. Alli var pigg och glad efter att avverkat premiären i tält.
Vi rörde oss mot de hyllade område Steinshögen för att köra på fina problem som fått många stjärnor på 27crags.
Jocke på en fantastisk frukostspott...
Efter att letat lääänge hittade vi till slut problemen....som slutade i huvudhöjd eller max 50 cm över. Stenen var mycket frasig och greppen kunde typ lossnat när som helst. Linjerna var sökta och vi fattade inte rikigt hur de tänkte kring linjerna när det fanns mer uppenbara start och slut. Myggen höll på att suga upp allt blog och motivationen försvann då även detta området svek.

Slutsatsen när man nu sitter hemma är att Oslo är ingen boulderområde jag kommer åka tillbaka till. Efter att haft mailkontakt och fått området och problem rekomenderat så skulle jag föredra all bouldering i Göteborg med omnejd mer än att köra på ett av dessa problem i Oslo.

Nu är det hemmaplan som gäller och jag hoppas att kunna utveckla många fina områden som man kan klättra på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar