söndag 21 februari 2016

Nytt block m.m i Härskogen

Nu är våren på intåg och visst, man har en hel del nya projekt framborstade. Men skam den som ger sig. Jag gillar att kuta runt i skogen och leta nytt. Härskogen är ett område som jag gillar skarpt. Dels för att det som jag hittat har levererat fin klättring. Dels för att det finns många fina projekt kvar. Dels för att det ploppar upp nya block och nya väggar hela tiden.

Idag var en sådan dag som jag fick för mig att scouta av 3 hållplatser som jag varit nyfiken på.

1:a stoppet levererade bäst idag. 3 nya väggar med brant lutning, fina areten, coola sprickor och bra höjd. Lättborstat som bara den, men den som är rädd för lite halvkassa landningar kan lätt skrämmas bort. Dock har jag sett mycket värre landningar på andra ställen. Lite pads och bra spott och det är bara att sända!

2:a stoppet var ett block som jag hoppades på. Men tyvärr var det inte högt nog. Typ lika högt som jag är lång. Det var lite synd och slog ner mig lite för blocket hade extremt fina formationer. Men men jag hade förhoppningen om att hitta bra klättring idag och trots allt, 1:a stoppet hade redan gjort min dag.

3:e stoppet var ytterligare 2 block jag var intresserade av att kolla in. Efter att valt svåra vägen (suck) dit så vart lyckan stor när jag hittade det första blocket. Ett lagom högt block med fina areten och fina sprickor. Baksidan bjöd även på ett lätt stämklättringsproblem och jamspricka i grooven. Inte så svårt, inte så högt men ser kul ut. Men just den högre delen av blocket var det som fick mig att dansa och hit ska jag ut och borsta så fort tiden tillåter.
Efter att kollat in detta block så sprang jag ner till det andra som fanns där. Inte lika högt och absolut inte lika snyggt. Men visst kan man slänga upp 2-3 problem här också när man ändå är igång!

Totalt har jag nog hittat ca 20 nya linjer till Härskogen idag!

block Härskogen
Det fina blocket från 3:e stoppet

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack Ola!
      Ja det är nog några mil man lagt springades i skogen utan resultat. Och sedan finns det dagar som denna när man hittade allt på 1,5 timme =) Nu ska det bara borstas fram också =)

      Radera