fredag 18 mars 2016

Oväntade blockfynd utanför Gråbo!

Idag fick jag chansen för lite egentid då Johannes skolas in hos dagmamma. Ringde Peter och kollade om v skulle scouta runt lite vid ett område jag varit intresserad av under en period.
Väl på plats så var det 2 sektorer jag var intresserad av att kolla in. En bestod av en del rasbranter och tyvärr var det bara skrammel.
Vidare på andra sidan gatan var det likadant, dock ett litet block som tyvärr erbjuda ganska dåligt med klättring.
Efter fikat tänkte vi åka hem, men så fanns det ytterligare en del jag ville se och Peter insisterade på att stanna för att släppa ut mig på en snabbrek. Och vilka fynd sen!

Ursäkta mina kassa bilder, hade bara iFån med mig.
Wildlife
Först hittade jag 2 fina friståden block som låg i en slänt, med bra landning, som hade en höjd på ca 3 meter och båda börjar brant för att sedan bli lite bulliga. Fanns 2-5 linjer på dessa block. 
Fint block med brant start
Block med fin rail i sittstarten
Sprang några meter till och skymtar nåt stort högre upp i slänten. Vad är det?
Springer lite till och ser ett gigantiskt tak med fina grepp och en höjd på ca 6 meter. Landningen var inte helt avskräckandef för detta monsterprojekt!
Det stora taket med ca 3 meter överhäng 
Taket sett från sidan
Vidare några meter så hittar jag en fin väggformation och tänker "finns det mer?!"

Springer snett neråt i slänten och finner en del skrammel, men tänker "kolla runt hörnet för säkerhetens skull.." och där finner jag kanske dagens häftigaste linje. Block som ligger på hög och formar nåt gråttliknande och taket har fina grepp på rails för att sedan avsluta på slabb. ca 5 meter högt! Detta blir en fint projekt under våren/sommaren!
Dagens bästa fynd med häftig grott/tak-klättring
Hela denna rekningsrunda i slänten tog mig 5-10 minuter. Grymt fint område i slänt och en mysig bäck som höjer upp stämningen! More to come!


2 kommentarer:

 1. Snygg överhäng! Bra letat och funnet Johan! Det gäller ju att leta på ställen där ingen har letat innan och att gå mer än 300 meter från vägen för då brukar det vara orört ;) Kikar gärna på fyndet när jag har tid att inte leta efter sten här uppe eller på Tjörn.
  Ryggraden kanske tillhörde en "GnällBOuldrare"? Nä just det...dom är ju ryggradslösa! ;)

  /Pontus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ponta!
   Ja fynden är riktigt grymma och inom de närmsta dagarna blir det borstningsarbete för att sedan ha rena sändardagar i området. Alltid kul att finna fynd med lite mängd och höjd också. Kommer garanterat finnas nåt för den starke här! Vore väldigt kul att visa dig våra grymma fynd!

   Radera